1. Hårbottensskrubb & Indisk Skalpmassage

När tog du hand om din hårbotten senast? Att ta hand om sin scalp är avgörande om du ska ha ett spänstigt och vackert hår i många år. Vi applicerar Maria Åkerbergs scalpscrub med jojobakärnor och AHA-syra för att få bort döda hudceller och stimulera blodcirkulation tillsammans med 15 min Indisk Skalpmassage. Detta är grunden för ett välmående hår och går även att köpa i vår shop. (länk webshop)

Indisk Skalpmassage

Utförs enligt en speciell massagemetod som härstammar från indiska traditionen Champissage och går utefter meridianerna vilket släpper lös blockeringar i kroppen.. Massagen stärker håret och stimulerar hårväxten då den ökar blodcirkulationen och näringstillförseln till hårsäckarna. Att den dessutom både är avslappnande och energigivande är bara en fördel. Massagen har visat sig ha välgörande effekter vid stress, sömnsvårigheter, klåda och andra hårbottensproblem, Huvudmassagen gör vi i schamponeringen tillsammans med Scalpscruben.

2.Djuprengörande Hårdetox

En riktigt härlig djuprengöring med alger och lera. -Perfekt efter scalpscrub & massage och tar bort orenheter och beläggningar som t.ex silikonrester från hårstrået. Till viss del även mineraler. Detta ger ett luftigt och kraftfullt hårstrå som inte längre är nedtyngt. Vi låter leran och algerna verka i 10 min och detta kan kombineras med lerinpackning även på händerna. Rek för alla hår, speciellt de som går från traditionell hårvård till ekologisk och även de med tendens till att håret blir fettigt eller få beläggningar på håret. Fungerar även som en balansering av hårbotten.

3. Hårkur DELUXE

Vi blandar rena högklassiga örter bl.a guldkornet bockhornsklöver. -Naturliga fytohormoner som förhindrar håravfall och -främjar hårtillväxt -Rik på saponiner som ger mycket fukt -Rik på proteiner som stärker och gör håret mindre sprött '

4. Hårsköljningar

Lyxig hårsköljning! Välj mellan 4 olika örtavkok för att sluta håret och ge det näring och glans. Vilken passar dig bäst? Detta sköljs ej ur utan är en riktig powerboost för hår och hårbotten. Denna tjänst kan inte göras utan att först ha gjort en hårdetox. -

Salvia

Salviablad används i hud och hårvård för antiseptisk och antiinflammatorisk verkan. Extrakt av salvia är ett traditionellt växtbaserat läkemedel för lindring av mindre hudinflammationer och passa bra för en irriterad och mjällig hårbotten. Salvia används också för att göra håret mörkare och det sägs även dölja gråa hår något. Fantastisk glans till framförallt mörkblonda och bruna hår Perfekt för att motverka fet hårbotten.

Kamomill

En ört som gör ljusa hår magiskt glansiga och kan efter upprepade behandlingar upplevas ljusa upp något litet och ge en mer gyllene ton åt ”musiga” hår. Verkar även utredande och lugnande på eksem/sår och irriterad hårbotten. Är man allergisk mot korgblommiga växter ska man inte använda kamomill.

Nässla

Hårväxtstimulerande avkok fyllt av näring. Stärkande på hår och hårbotten och ger mycket glans. Av alla gamla örter ansågs nässelsaft vara tillförlitligast som hårbehandlingsmedel och används alltså både invärtes och utvärtes. Nässlan har en läkekraft både i rot, stjälk, blad och blommor. Nässelte att dricka är bra vid grusbildning i njurar och blåsa, huvudvärk och eksem. Den ökar järnhalten i blodet och är mycket bra för hårväxten.

Rosmarin

För alla – verkar uppiggande och antiseptisk, lätt hårväxtstimulerande Rosmarin ger håret nytt liv och ökad volym. Det får en lyster och hjälper även den till att få mjällen att försvinna.

BOKA TID HÄR

Hårkurer

Hårkurer

Föryngra ditt hår och hårbotten!

Att ta hand om sin hårbotten är A och O. Visste du att din hårbotten åldras 10 gånger fortare än vår övriga hud?