Vad innebär en Hållbar Salong, Klinik & Shop?

Vad innebär en Hållbar Salong, Klinik & Shop?

Vår salong använder 100% förnybar el, vi återvinner allt vårt skräp och städar endast med miljöcertifierade medel.
Blir du sugen på något gott serveras ekologiskt kaffe & te.

I Salongen jobbar vi med 100% ekologisk växtfärg, New generations hårfärger godkända av Grön Salong samt en oxidationsfärg som är fri från parfym, PPD & Resorcinol.

I kliniken arbetar vi med 100 % ekologiska produkter från Maria Åkerberg & Chokladserien.

I vår Shop säljer vi endast produkter som är godkända av Grön Salong.

Vi jobbar med Bivax i våra produkter, för att främja och stödja en ökad mångfald i växtlivet och det är naturligt val eftersom många av våra produkter innehåller naturliga örter, som kräver att bi kommer och pollinerar blommorna.
Vi är även medlemmar i Naturskyddsföreningen.

Att en produkt blir kallad vegansk eller ekologisk säger egentligen inte jättemycket om dess innehåll. Veganska produkter som inte är testade på djur kan fortfarande innehålla allergiframkallande och farliga kemikalier för såväl oss människor och för vår natur. För att få kalla sin produkt för ekologisk krävs det bara att en viss procent av dess innehåll är ekologiska, alltså inte produkten i sin helhet.

Grön Salong går efter principen ”fight the worst first”, och produkterna vi säljer och använder behöver alltså inte vara 100% ekologiska. Märkningen tillåter fortfarande syntetiska, säkra ingredienser.

Vad innehåller ditt badrumsskåp?

Vad innehåller ditt badrumsskåp?

Se listan här över förbjudna ingredienser

Kemikalier, är alla av ondo?

Vi använder fortfarande kemiska ämnen som vi anser vara okej för vår arbetsmiljö och naturen, just för att vi fortfarande vill kunna vara lika kreativa som en traditionell frisör. Vi återvinner alltid så långt det går.

Vi har en hög medvetenhet hos samtliga medarbetare hos oss, och är du allergisk och känslig är det alltid viktigt att du berättar det vid ditt besök.

Varför ska jag välja att gå till en Hållbar Salong & Klinik?

Varför ska jag välja att gå till en Hållbar Salong & Klinik?

En traditionell frisör arbetar i snitt endast 8 år i yrket pga komplikationer som ständig huvudvärk, täppt näsa, astma och allergier. Som Hållbar Salong kan oftast frisörerna fortsätta sitt yrkessamma liv. Det var på den vägen Frida, grundaren valde att göra om sitt företag efter en kraftig allergichock.

Vi har kunskap och erfarenhet av att arbeta med Växtfärg & New Generation som är godkänd av Grön Salong och säker även för gravida och ammande och är det renaste alternativet för dig.
Vill du vara mer flexibel i din färgresa och inte är känslig för allergi erbjuder vi också Oxidationsfärg som är fri från parfym, ppd och resorcinol. Rådfråga oss på salongen för vilket val som passar dig bäst.

I naturen släpps det ut extremt mycket kemikalier som spolas rakt ut i avloppet. Mycket av detta är bioackumulerande vilket innebär att fisken som fått det i sig, som blir uppäten av en annan fisk, överförs till den större fisken. Sen kommer vi människor och vill äta fisken och får det i oss. Detta är ofta hormonstörande kemikalier som är en av orsakerna till att både fiskar och människor får allt svårare att reproducera sig. Därför väljer vi bort dessa ingredienser i de produkter vi säljer och använder i vår shop.

Boka tid här