Uppljusningsmetoder: Vi använder oss av tre olika sorters uppljusning.

1. en speciell blekning som ger lika effektiva resultat som en traditionell blekning, men utan de skadliga kemikalierna. Blekningen har ingen skarp doft och sticker inte i varken ögon eller näsa. Trots det så sätter vi den inte i hårbotten, pga att den fortfarande är skarpare än övriga produkter och kan skapa hudirritation. Istället använder vi oss utav andra tekniker för att undvika att blekningen kommer i kontakt med huden. T.ex Slingor, Balayage, Sombre, Ombre och även Freehand där man går in och målar mycket nära hårbotten för att få ett väldigt uppljusat resultat.

2. Lerblekning är en 100% naturlig uppljusning som är väldigt skonsam och ger en naturlig uppljusning som kan sättas ända in i hårbotten. Denna bleker fram naturliga toner och blir väldigt softa. Vill man ha mer effekt kan man lägga de 2 gånger. Behöver oftast inte nyanseras ovanpå.

3. Return. Detta är en avfärgning som drar ut pigment ur håret utan att skada det. Man plockar de syntetiska pigment som blivit ditsatta helt utan att slita på håret. Man kan göra 3 st behandlingar på 1 dag. Detta funkar bäst på våra NewGenerations-färger. Man kan även använda detta för att ta bort klor / koppar / mineraler från egen brunn.

Balayage

När man målar upp blekning eller lerfärg på frihand. Man behåller den naturliga färgen i hårbotten och utväxten blir väldigt fin. Vår populäraste tjänst idag. I bokningen hittar ni quickfix/sunlight där man endast lägger några slingor i benan och ansatserna för att få ett solkyst resultat och vidare gäller tjänsterna hela håret.

Slingor/Folieslingor

I Grön Salong har man valt att förbjuda folie då det bidrar till en enorm miljöförstöring då det både är energikrävande att ta fram och extremt svårnedbrytbart. Vi använder oss av speciella vaxpapper som är lättnedbrytbara och vi kan även tvätta och återanvända. Man kan göra både mörka och ljusa slingor. Tänk på att välja till nyansering i menyn när du vill ha ljusare slingor. Vi gör allt från tjocka effektslingor till riktigt tunna fina babylights när man vill ha ett mycket naturligt resultat. BOKA TID HÄR (Länk till onlinebokning)

Kreativa färgprojekt

Vi älskar kreativa färgningar och vi kan göra ALLT bara man har en långsiktig plan. Vissa önskemål kan gå på 1 sittning medans andra kan få ha ett spann på upp till 1 år. Det kräver sin tid att hoppa flera steg och samtidigt behålla hårets kvalité. Våra kreativa färgningar som finns i onlinebokning är halvdagar 3 h (för kort eller tunt mellanlångt) eller 4 h (normalt mellanlångt-långt) Större projekt = heldag upp till 7 h = offert

Är du mörk och vill bli ljus? Ska du göra ett projekt? Ring oss alltid eller kom in för konsultation så vi vet ungefär hur lång tid det kan ta. Glöm inte att gå från blekt ljus till mörk kan vara ett lika stort projekt som att bli ljus. Vi rek att endast gå 2 stek mörkare/sittning och låta det ta tid. Då kommer färgen hålla mycket bättre och ditt hår kommer tacka dig.

Slingor & Kreativa Färgtekniker

Slingor & Kreativa Färgtekniker

Sugen på att bli ljusare? Balayage på din egna bottenfärg,ombre, slingor, avrensning på en gammal färg? Vi utför alla typer av färgteknik, dock applicerar vi inte blekning ner på huden i hårbotten då detta kan skada tillväxten i hårsäckarna.

Observera om du bokar slingor via onlinebokningen MÅSTE du välja till nyansering. De som gör mörka slingor behöver ej lägga till nyansering.

I tjänsterna Balayage är nyansering inräknat i tid och pris.