Växtfärg

Växtfärg

100% Växtfärg är den enda helt naturliga och ekologiska hårfärg som finns på marknaden och ger både kropp och hår så mycket näring!

Den består endast av malda växter/örter och vatten. Vi blandar alla typer av växtpigment till en personlig färg som passar just dig och ditt hår. Pigmenten arbetar tillsammans med dina unika pigment i hårstrået, och man kan aldrig garantera ett visst resultat då färgen mognar fram i en unik process för varje hårstrå. Detta skapar ett levande, vackert hår - Fyllt av näring, då växterna även fungerar stärkande och som en inpackning. Ibland hittar vi rätt mix av örter direkt och ibland kan det ta några färgningar eftersom hår och växter är naturmaterial och reagerar olika på olika färgpigment. Växtfärger har en fantastisk hållbarhet, pigmenten jobbar sig in i håret och ger näring. Det är viktigt att veta att i och med att växtpigmenten sitter så bra på håret är det inte heller en färg som är lätt att ta bort. De mörkaste färgerna går inte att få ljusa igen.

En förstagångsfärgning för växtfärger går till så här

En förstagångsfärgning för växtfärger går till så här

Vi tittar först på utgångsläget. Vanligt är att man kommer med en utväxt från en kemisk färg och det måste vi ta hänsyn till.

Vi gör en djuprenande detox för att dra ut kemikalier och silikoner som blockerar upptaget av växtpigmenten. Detta för att håret ska bli helt rent från ytbehandlingar.

Alla får en helt individuell färg baserad på våra ekologiska örter. Vi är alltid lite försiktiga med pigmenten då vi inte vet hur de reagerar på varje individuella hår. Detta gäller särskilt vid gråhårs-täckningar.

När behandlingen är klar måste färgen mogna. Detta tar 2-3 dagar och under denna tiden ska man inte tvätta håret. Det man kan uppleva är att färgen får en djupare, mustigare ton under dessa dagar.

BOKA TID HÄR