Åldersgränser / graviditet

Många frågar och är osäkra när det egentligen är lämpligt att färga håret. Forskning har visat att ju tidigare man utsätts för kemiska hårfärger desto större är sannolikheten att man utvecklar allergi. Läkemedelsverket avråder gravida, ammande och barn under 16 år att färga håret med kemiska färger pga dess negativa påverkan på kroppen.

Eftersom vi inte använder oss utav ovan nämnda farliga kemikalier gäller inte denna rekommendation våra färgbehandlingar Däremot har vi egna rekommendationer då en färgförändring är ett stort steg för många.

Du som vårdnadshavare ska alltid medfölja vid konsultationen om ditt barn vill göra en färgförändrande behandling före sin 18-års dag.
0-12 år. Vill man göra färgförändringar kan man använda sig av sprayfärg, färginpackning eller hårkritor (Hairchalk) Vi säljer samtliga på salongen. Vi utför inga permanent färgförändrade behandlingar på barn under 12 år.

12-16 år.Rekommenderas Slingor, dipdye / ombre / Balayage pga minimerat underhållskrav. Vårdnadshavares närvaro vid konsultation och behandling är ett krav.

16-18 år. All färgning är tillåten med vårdnadshavares närvaro vid konsultation Gravida och ammande: Inga kända risker med de färger och växter vi använder. Man kan dock aldrig vara säker, och vi råder gravida/ammande att färga sitt hår i form av slingor/balayage för att undvika kontakt med huden.

VID FRÅGOR KONTAKTA OSS

+46 (0) 4 35 - 154 50