Vi använder oss av en speciell blekning som ger lika effektiva resultat som en traditionell blekning, men utan de skadliga kemikalierna. Blekningen har ingen skarp doft och sticker inte i varken ögon eller näsa. Trots det så sätter vi den inte i hårbotten, pga att den fortfarande är skarpare än övriga produkter och kan skapa hudirritation. Istället använder vi oss utav andra tekniker för att undvika att blekningen kommer i kontakt med huden. T.ex Slingor, Balayage, Sombre, Ombre och även Freehand där man går in och målar mycket nära hårbotten för att få ett väldigt uppljusat resultat. Vi använder också en lerblekning som är väldigt skonsam och ger en naturlig uppljusning som kan sättas ända in i hårbotten.
Växtfärg är den enda helt naturliga och ekologiska färg som finns på marknaden: Den består endast av malda växter/örter och vatten. Vi blandar alla typer av växtpigment till en personlig färg som passar just dig och ditt hår. Pigmenten arbetar tillsammans med dina unika pigment i hårstrået, och man kan aldrig garantera ett visst resultat då färgen mognar fram i en unik process för varje hårstrå. Detta skapar ett levande, vackert hår - Fyllt av näring, då växterna även fungerar stärkande och som en inpackning. Ibland hittar vi rätt mix av örter direkt och ibland kan det ta några färgningar eftersom hår och växter är naturmaterial och reagerar olika på olika färgpigment. Växtfärger har en fantastisk hållbarhet, pigmenten jobbar sig in i håret och ger näring. Det är viktigt att veta att i och med att växtpigmenten sitter så bra på håret är det inte heller en färg som är lätt att ta bort.
Är man en person som gillar att variera sin hårfärg ofta så är växtfärg inte rätt val.En förstagångsfärgning för växtfärger går till så här:
• Vi tittar först på utgångsläget. Vanligt är att man kommer med en utväxt från en kemisk färg och det måste vi ta hänsyn till.

• Vi gör en djuprenande detox för att dra ut kemikalier och silikoner som blockerar upptaget av växtpigmenten. Detta för att håret ska bli helt rent från ytbehandlingar.

• Alla får en helt individuell färg baserad på våra ekologiska örter. Vi är alltid lite försiktiga med pigmenten då vi inte vet hur de reagerar på varje individuella hår. Detta gäller särskilt vid gråhårs-täckningar.

• När behandlingen är klar måste färgen mogna. Detta tar 2-3 dagar och under denna tiden ska man inte tvätta håret. Det man kan uppleva är att färgen får en djupare, mustigare ton under dessa dagar.
New generationsfärger är ett samlingsnamn för de färgmärken som är godkända att använda inom certifieringen Grön Salong. Detta är en syntetisk färg, som fäster med plus och minusladdningar i håret, istället för att använda oxidation. Framtagen av ett danskt företag, just för Gröna Frisörer. Dessa färger är fria från toluene-2,5-diamine (PTD), P-phenylenediamine (PPD), resorcinol (hormonstörande), ammoniak, parfym, silikoner, phtalater, parabener eller andra skadliga och allergiframkallande ämnen. Färgen skadar inte hårets struktur utan är skonsam, skyddande och ger en fantastisk, hållbar glans. Den täcker grått hår, finns i alla tänkbara nyanser och kan färga i ditt eget ljushetsläge och mörkare. Vid ljusare önskemål behöver vi använda blekning/ lerblekning först.

VID FRÅGOR KONTAKTA OSS

+46 (0) 4 35 - 154 50